Ons land is veranderd in een samenleving waar vaccinatiedwang en testen van gezonde mensen, waaronder kinderen, normaal is geworden en waar het leven van de burgers drastisch wordt beïnvloed door de besluiten van een demissionair kabinet.

De tweedeling in de samenleving

Een samenleving die verdeeld is in ongevaccineerde en gevaccineerde mensen, slechte en goede burgers.

De hetze tegen de ongevaccineerden is niet alleen in Nederland maar wereldwijd en wordt gevoed door overheden en de media. De naastenliefde is ver te zoeken en de sfeer wordt steeds grimmiger. Uitspraken om ongevaccineerde mensen dan maar te verbannen, op te sluiten of zelfs dood te wensen worden zonder gêne in praatprogramma’s op TV weggelachen. 

De ongevaccineerden zijn blijkbaar schuldig aan de wederom oplopende besmettingscijfers, ondanks de hoge vaccinatiegraad en de verplicht ingevoerde QR-code. Ze zijn de oorzaak van de overbelaste zorg, die weliswaar al jaren onder druk staat en systematisch is afgeschaald. Wie weet hebben de ongevaccineerden ook de leegloop van het verplegend personeel op hun geweten.

Je kunt je natuurlijk ook afvragen waarom de zorg en gezondheid in Nederland niet prioriteit nummer één van de overheid is!

Waar strijden we nu nog eigenlijk tegen?

Het is dus niet meer het virus waar we tegen strijden, maar de ongevaccineerden. Want als iedereen, van jong tot oud, gevaccineerd is en zijn boosters braaf blijft nemen dan zal het leven weer normaal worden. Dan, kunnen we weer reizen, dan is het virus verdwenen, dan zijn er geen problemen meer in de zorg, komen er geen nieuwe lockdowns en andere beperkende maatregelen. Dan stoppen we met testen van gezonde mensen.

Of misschien gaat het wel helemaal nooit terug naar het oude normaal, blijft het virus rondwaren en de QR-code bestaan.

Zondebok

Het zit in de aard van de mens om een schuldige aan te wijzen, wanneer men zich in een uitzichtloze en beangstigende situatie bevindt en er een constante dreiging van vrijheidsbeperkingen boven het hoofd hangt. Als die schuldige dan ook nog op een presenteerblaadje wordt aangeboden dan hoef je er verder niet meer over na te denken. Cognitieve dissonantie een term die hoogtij viert op het internet tegenwoordig.

De maatstaaf is niet meer het aantal overleden Covidpatiënten of de bezetting op de IC, maar het aantal niet gevaccineerde mensen die nu de enige dreiging voor de Volksgezondheid zijn geworden.

Wereldwijd wordt de QR-code of Covid-pas geïntroduceerd

In Nederland wordt de QR-code, tot nu toe, volgens de 3G-regel (gevaccineerd, genezen, getest) toegepast. De volgende stap is de 2G-regel (gevaccineerd of genezen) welke al in verschillende landen actief is.

Je hoeft maar naar landen zoals Italië, Frankrijk, Duitsland, Australië, Canada, Israël en de Verenigde Staten te kijken om te realiseren wat ons te wachten staat.

Mensen verliezen massaal hun baan, waardoor ze niet meer in hun levensonderhoud kunnen voorzien en ze verliezen hun grondrechten om aan de maatschappij deel te nemen.

In diverse landen blijven zowel gevaccineerden als ongevaccineerden onvermoeid demonstreren tegen de QR-code. Een lichtpuntje wellicht is dat recentelijk steeds meer mensen zich in het openbaar uitspreken tegen de QR-code, zelfs vanuit onverwachte hoek.

Europees parlement spreekt zich uit

Europese parlementsleden van zowel rechtse als linkse partijen hebben aan de alarmbel getrokken en zich met walging en boosheid uitgesproken over de ‘green pass’ (QR-code), die in eerste instantie alleen bedoeld was om het reizen binnen de EU tijdens Covid te faciliteren. Echter die ondertussen voor steeds verdergaande rechtenbeperkingen binnen de EU wordt gebruikt en gaat worden.

Zie hieronder de eerste en tweede persconferentie van het Europees parlement. Typisch, deze zijn inmiddels verwijderd van YouTube!

Verbreed je horizon

Stop met het demoniseren van mensen die het recht over hun eigen lichaam willen behouden en daar een wel overwogen reden voor hebben. Er zijn genoeg andere zaken om je zorgen over te maken. Om maar iets te noemen de wetenschappers, artsen en hoogleraren die zich niet kunnen of durven uitspreken. Diegenen die wel van zich laten horen worden merendeels doodgezwegen, gecanceld of ze krijgen geen platform meer. 

De tendens van mensen die zich ondergronds moeten gaan verbinden, omdat het anders hun naam of carrière kan schaden of de geldkraan kan worden dichtgedraaid, is ronduit zorgwekkend. Zie o.a. het interview #42 met filosoof en ingenieur Martijntje Smit in Op zijn Kop van NPO Radio 2

De boodschap is dan ook, denk niet alleen zwart-wit, verbreed je horizon.

We komen hier niet uit door vaccinatie dwang, het is onnodig, schadelijk en splijt de samenleving.

Geschreven op persoonlijke titel,

Antonietta Sgherzi

 

Share This